Największa rosyjska organizacja MMA niespodziewanie odwołała trzy wydarzenia – galę na Cyprze, w Szwecji oraz w rosyjskim Kazaniu. Następstwem tego było poruszenie w środowisku, a także pojawiły się głosy o potencjalnym końcu rosyjskiego giganta. Dziś organizacja Absolute Championship Berkut wystosowała oświadczenie, w którym wyjaśniono powody odwołania gal.

View this post on Instagram

✅Официальный анонс лиги ACB относительно дальнейших турниров. Три ивента, а именно Кипр, Казань и Швеция отменены из-за организационных и финансовых трудностей. Ин Ша Аллах1 вопреки многочисленным слухам лига продолжит свою работу с сентября месяца. В 2018 году состоятся турниры в Краснодаре и в Москве. За это время будет проведена реструктуризация, которая позволит лиге работать гораздо эффективнее с финансовой точки зрения. Уже сейчас начинается планирование работы на 2019 год, более подробно о планах лиги мы сообщим в ближайшее время. Все средства за купленные билеты на отменённые турниры автоматически вернутся в полном объеме до конца сегодняшнего дня. Друзья, не верьте разным глупым слухам, появились временные трудности, которые сделали нас сильнее и мудрее! Без трудностей не бывает прогресса! #ACBforlife ____________ ✅Official statement from ACB about future events. Three events, Cyprus, Kazan and Sweden, were cancelled this year due to organizational and financial problems. In Sha Allah, the league will continue it's activities from September. In 2018 there will be two events: in Krasnodar and in Moscow. In this time the league will go through restructuring process to work more efficiently from a financial standpoint. The league is already working on a 2019 plan and schedule, which will be revealed in the near future. All the money from ticket sales for the cancelled events will be returned in full to the people who bought tickets for the cancelled shows. Dear friends, don't believe the gossips. The league has had some difficulties, which will only make us stronger and wiser! There's no progress without challenges! #acbmma #acb

A post shared by ACB MMA (@acb_mma) on

Trzy gale, na Cyprze, w Kazaniu i w Szwecji zostały odwołane w tym roku z powodu problemów organizacyjnych i finansowych. Organizacja będzie kontynuować swoje działania od września. W 2018 roku odbędą się dwa wydarzenia: w Krasnodarze oraz w Moskwie. W tym czasie organizacja przejdzie proces restrukturyzacji, aby bardziej wydajnie pracować z finansowego punktu widzenia. Organizacja pracuje już nad harmonogramem na 2019 rok, który zostanie ujawniony w najbliższej przyszłości.

Wszystkie pieniądze ze sprzedaży biletów na anulowane wydarzenia zostaną całkowicie zwrócone.
Drodzy przyjaciele, nie wierzcie w plotki. Organizacja ma pewne trudności, które tylko nas wzmocnią i staniemy się mądrzejszymi! Bez wyzwań nie ma postępu!

Pierwotnie na odwołanej gali ACB 91 w Londynie miała walczyć czwórka naszych reprezentantów: Maciej Różański, Daniel Omielańczuk, Aslambek Saidov oraz Piotr Strus. Ten ostatni mierzyć się z miał z Albertem Duraevem o mistrzowski tytuł. Walkę o trofeum z udziałem Piotra Strusa oraz walkę Daniela Omielańczuka organizacja ACB przeniosła na galę w Szwecji, która również nie dojdzie do skutku. Na ten moment nie wiadomo czy będący na fali Piotr Strus dostanie w tym roku szansę na zdobycie mistrzowskiego trofeum.

1. szkoda tylko Polaków, którzy pojechali szukać i wyzwań i pieniędzy… a oświadczenie to gra na czas, ktoś kurek zakręcił.

2. Pewnie pieniądze z haraczy się skończyły i nie ma czego prać.

I może się okazać, że zobaczymy Helda i Omielana na KSW. Szkoda,bo pamiętam czasy jak Held był naszą nadzieją, ale wyboru może nie mieć.. chyba, że Rizin lub M-1. bo o FENie nawet ehh to byłaby degradacja wręcz…

3. Caly tabun swietnych zawodnikow zostal wlasnie na lodzie. Nawet zakladajac skuteczne wycofanie sie organizacji na rynek rosyjski, dla wielu z nich zabraknie miejsca.

I może się okazać, że zobaczymy Helda i Omielana na KSW.

Jesli Haqparast bedzie cisnal tak dalej jak z Diakese to drzwi UFC dla Marcina moga sie dosc szybko ponownie otworzyc. Daniel moze miec jeszcze latwiej, bo ciezka do szczegolnie deficytowa dywizja, a on juz zawsze bedzie mial na koncie zwyciestwo z Oleinikiem.

4. drzwi UFC dla Marcina moga sie dosc szybko ponownie otworzyc.

no właśnie szybko otworzyć tylko czy nie za wcześnie.

5. Być może M1 przejmie dużą część ich zawodników.

Nie wykluczone, ale niektórzy mogą być rozczarowani warunkami finansowymi. chociaż z braku laku.

6. Włodarze wiadomo jakiej organizacji:cmgkeepgoing: już powinni na twitterze albo vkontakte pisać jakieś komentarze, bo jak ACB się sypnie, to masa "dobrego towaru" będzie do wzięcia. :goldi:

7. "W tym czasie organizacja przejdzie proces restrukturyzacji ."

Piotrek i Daniel zamiast przygotowań na 8 września to lepiej na wakacje sobie jedźcie

8. Największa rosyjska organizacja MMA niespodziewanie odwołała trzy wydarzenia

Odwołują rocznie prawie tyle gal co Kawul organizuje. Mają rozmach skurwysyny. :frankapprove:

9. Mało medialna jest ta organizacja. Będą musieli przejść gruby rebranding, nie wierzę, że wrócą pod szyldem ACB na 2019r. W sumie jakby próbowali wbić na FightPass to by na tym dobrze wyszli. No i muszą zapomnieć o "jałówkach" tylko przeprosić się z ładnymi dziewczynami. Jakieś reklamy, małe studio, bo to co robili to napieprzali walkami, a niestety potrzeba trochę cyrku.

10. Gale beda tylko na swoim terenie organizowac i tego sie powinni trzymac od poczatku. Nasze chlopaki juz powinni sobie szukac nowych pracodawcow bo w 2019 roku nie powalcza w ACB za duzo. Zastanawiam sie kiedy nazwa Berkut wyjdzie z polskich 2 klubow? Bo profitow to juz pewnie zadnych i tak nie maja od dawna…

11. Spokojnie. Nawet jak acb upadnie to taki Held ma do wyboru m1 one czy też jakieś mniejsze gale w usa ale na pewno nie to gówniane ksw z dupy. Na chuj tam walczyc walczy. Przecież nikt normalny nigdy nie słyszał o krs1

12. Największa rosyjska organizacja MMA niespodziewanie odwołała trzy wydarzenia – galę na Cyprze, w Szwecji oraz w rosyjskim Kazaniu.

Odwołali 7 gal:

1. ACB 89 (21 lipca, Cypr)

2. ACB: Berkut Young Eagles 5 (22 lipca, Czeczenia)

3. ACB 90 (28 lipca, Kazań Rosja)

4. ACB: Berkut Young Eagles 6 (29 lipca, Czeczenia)

5. ACB JJ 15 (4 sierpnia, Warszawa Polska)

6. ACB 91 (11 sierpnia, Londyn Anglia)

7. ACB 92 (25 sierpnia, Malmo Szwecja)

Największą rosyjską organizacją, to oni są tylko dla polskich psychofanów i Czeczenów. Przez cały czas M-1 Global i FNG ich zjadało w Rosji (ale oczywiście Polacy tam ostatnio nie walczyli, to co to za znaczące organizacje :facepalm:), a przecież jeszcze w tym roku RCC ich zjadło robiąc 3 gale.

13. Chociaż zabawnie się patrzy teraz jak psychofani ACB z tego forum pogrzebali już tę organizację. Cóż za wierność i lojalność fanowska.

Kto był  tym psychofanem ?

14. Odwołali 7 gal:

1. ACB 89 (21 lipca, Cypr)

2. ACB: Berkut Young Eagles 5 (22 lipca, Czeczenia)

3. ACB 90 (28 lipca, Kazań Rosja)

4. ACB: Berkut Young Eagles 6 (29 lipca, Czeczenia)

5. ACB JJ 15 (4 sierpnia, Warszawa Polska)

6. ACB 91 (11 sierpnia, Londyn Anglia)

7. ACB 92 (25 sierpnia, Malmo Szwecja)

Ale co Ty pierdolisz. Sportowo to oni zjadaja te organizacje co wymieniles( szczegolnie te nizsze wagi od koguciej do lekkiej). Najwieksza to kurwa tyle samo znaczy co ksw gdzie co chwile pierdola ze najwieksza organizacja w Europie. Nie idzie tego zmierzyc przeciez i to takie zwykle pierdolenie. Uwielbiam ACB ale po prostu widze co sie dzieje i komentuje a nie gadasz dyrdymaly ze psychofani ich juz pogrzebali. Na ta chwile fakty sa takie ze poplyneli mocno i moze ich nie byc w przyszlym roku.

15. niestety potrzeba trochę cyrku.

Niestety tak, cyrku nie potrzebuje tylko UFC. To pokazuje gdzie jest MMA a gdzie jest np boks.

16. "In sha Allah" = inszallah, czyli "jeśli (ichni) Bóg pozwoli" – to WTEDY będą kontynuować działalność we wrześniu. Wiem, że to stałe stwierdzenie w słowniku muslimów, ale tak czy owak budzi wątpliwości. Także jeśli już ktoś, to oni sami wprowadzają ten element do oficjalnej prasówki, nie kto inny.

17. Sportowo to oni zjadaja te organizacje co wymieniles( szczegolnie te nizsze wagi od koguciej do lekkiej)

18. Sorry ale takie gadanie nie ma sensu. Sportowo to i ja moge zastawic w banku wszystko co mam i zatrudnic dobrych zawodnikow na jedna gale. Tylko pozniej bede jadl jedzenia ze smietnika. W tej zabawie chodzi o to zeby to sie bilansowalo a ACB swoimi zachowaniami po prostu psuli rynek i dostaja za swoje…

Pomijajac finanse to napisalem prawde. Tez masz racje ale akurat w tej wypowiedzi skupilem sie na aspekcie sportowym. W innych tematach o ACB napisalem na co niepotrzebnie wyjebali hajs.

19. Rynek weryfikuje. Ciekawe, czy dojdziemy do czasów ,w których zawodnicy będą się bili o pasy organizacji na podobnych zasadach, jak w boksie?

20. Ja i tak jestem zajebiście zdziwiony że dopiero teraz pojawiają się takie problemy. Przecież takie lekkomyśle organizowanie gal po całym świecie to musiało od chuja kosztować jeszcze te bonusy i dość konkretne wypłaty 😆 Nawet jeśli mieli zajebistego sponsora i dużo brudnego hajsu to i tak musiało to iść w grube miliony dolarów.

21. Organizacja ma pewne trudności, które tylko nas wzmocnią i staniemy się mądrzejszymi!

po ilu wpadkach finansowych staną się mądrzejsi?