GP#21 baner

 

Jakub Mauricz (Mauricz.com) i Maciej Bielski (www.cf3m.pl) odpowiadają na pytania słuchaczy „Grupy Początkującej”.

Link MP3

78 KOMENTARZE

  1. Orest

    Niestety nagranie widać tylko z poziomu głównej
    Link dla cohonesowiczów:

    dzięki. Nie chciało mi się wchodzić na główną, bo to chyba "najcięższa" strona w necie.

  2. Fresh

    Penetruje nie eksploruje :/

    Już nie chciałem się czepiać bo w końcu ktoś zapytał 😀 Ale eksploruje też od biedy może być 😉

  3. Piotr Pędziszewski

    Ubiegłeś mnie z żartem 🙂

    Ty i tak byś go spalił 😛 A niby taki krótki żart 😉
    p.s. jeszcze godzina mi została, miałem tylko przerwę gdy poszedłem po kawę, 3 dzisiaj 😉

  4. Piotr Pędziszewski

    wiem wiem… skumałem dopiero jak to odsłuchiwałem PRZEPRASZAM 🙂

    obowiazkowo musisz dac znac o tym nieporozumieniu swoim gosciom! 😀

  5. Uff skończyłem 🙂
    Kolejna zajebista część GP. Z samej grzeczności nie będę narzekał że za krótko 😛

  6. Sorry, ale co to za specjalista który gada takie głupoty o tej coca-coli? Przecież już dawno to, że coca-cola nadaje się do odrdzewiania zostało obalone. Tzn. nadaję się tak samo jak zwykła woda. A już to przeżarcie śruby no proszę was brednia po całości. To, że jest niezdrowe to wie chyba każdy, ale mam wątpliwości dotyczące wiedzy kogoś kto opowiada takie bajki które są zwykłymi miejskimi legendami.

  7. pajero

    Sorry, ale co to za specjalista który gada takie głupoty o tej coca-coli? Przecież już dawno to, że coca-cola nadaje się do odrdzewiania zostało obalone. Tzn. nadaję się tak samo jak zwykła woda. A już to przeżarcie śruby no proszę was brednia po całości. To, że jest niezdrowe to wie chyba każdy, ale mam wątpliwości dotyczące wiedzy kogoś kto opowiada takie bajki które są zwykłymi miejskimi legendami.

    Nie wiem jak jest z odrdzewianiem ale ja klemy zawsze polewałem colą jak mi peżocik nie chciał odpalić i działało. Nie działa tylko na dużym mrozie bo cola zamarza 😀

  8. Piotrek nie da się wrzucić Grupy tak jak jest wrzucana Szczęka? w pracy nie mogę odpalić youtube a ten player działa 😛 w temacie podcastu – narzeczona stosuje wspomniany przez Kubę izotek i z jej opowiadań i moich obserwacji faktycznie wpływa to negatywnie na samopoczucie i szeroko rozumiany brzuch (jelita, wątroba itd). Tak czy inaczej chętnie słucham bo można dowiedzieć się wielu mega ciekawych rzeczy, co prawda nie wszystko stosuje ale coś tam powoli do mnie przemawia, może więcej jak wyjdzie książka

  9. Odpaliłem GP, słucham i słucham (duże wyzwanie 😀 ) ale proszę Cię @Piotr Pędziszewski nie stopuj Kuby Mauricza z tymi terminami medycznymi. Niech mówi wszystko! Bardzo to ciekawe. Nieraz potem wpisuje te hasła do wyszukiwarki i doczytuje.

  10. Comber

    Dlaczego Kiełek nie zrobił wagi mimo PALEO!!!?? 🙁

    Przecież on nie jest na paleo:D

  11. Comber

    Mauricz go przypadkiem nie prowadzi 😛 ?

    No widzisz-nie słuchasz podkastów. Mauricz nie zaleca paleo przy ciężkich treningach=paleo np z ryżem to nie paleo.

  12. Masu

    No widzisz-nie słuchasz podkastów. Mauricz nie zaleca paleo przy ciężkich treningach=paleo np z ryżem to nie paleo.

    Słucham. Mówił, że oni są na Paleo, ale wzbogacone o węgle okołotreningowe tj. Kiełek, Asia i Cipao.

  13. Przesłuchane… mózg mi się rozpuścił od tych terminów 🙂 Przesłucham jeszcze raz i trzeba wyciągnąć coś do swoich nawyków żywieniowych.
    ps. z miesiąc temu miałem grypę jelitową i jak najbardziej rozgazowana Cola zajebiście pomaga 🙂

  14. Comber

    Słucham. Mówił, że oni są na Paleo, ale wzbogacone o węgle okołotreningowe tj. Kiełek, Asia i Cipao.

    No wiec to nie jest Paleo. Przeciez jaskiniowcy nie żarli ryżu czy kaszy 😀

  15. Masu

    No wiec to nie jest Paleo. Przeciez jaskiniowcy nie żarli ryżu czy kaszy 😀

    To jest paleo dla fajterów!

  16. Masu

    No wiec to nie jest Paleo. Przeciez jaskiniowcy nie żarli ryżu czy kaszy 😀

    pomijajac fakt, ze tak naprawde chuja wiadomo o tym co jedli jaskiniowcy 😀

    PS: niektore argumenty do mnie nie trafiaja ze wzgledu na marna argumentacje Mauricza – nie mam dowodu, ale wierzcie mi na slowo, bo tak wynika z mojej praktyki… wolalbym by mial wiecej dowodow na pewne tezy

  17. Troche za grubo pojechalem. Wybacz Jakub ! Sorry. Chodzilo mi tylko o to, ze czasami uzasadnienie jest zbyt banalne i pochodzi nie z badan czy wiedzy naukowej, a z doswiadczen zawodnikow, czy ich osobistych odczuc 🙂 (czesciej jednak uzasadnienie jest wyczerpujace az do bolu, za co propsy !)

  18. Piotrek powiem Ci tyle: przejrzałem Cię z tą nazwą. Niby GP – grupa początkująca i inne takie ściemy a tak na prawdę chodzi o Grand Prix w świecie podkastów.

  19. Karateka@

    Chodzilo mi tylko o to, ze czasami uzasadnienie jest zbyt banalne i pochodzi nie z badan czy wiedzy naukowej, a z doswiadczen zawodnikow

    Bo Piotrek pogania! Trza się przejść na szkolenie i robić notatki 😉

  20. Karateka@

    pomijajac fakt, ze tak naprawde chuja wiadomo o tym co jedli jaskiniowcy 😀

    PS: niektore argumenty do mnie nie trafiaja ze wzgledu na marna argumentacje Mauricza – nie mam dowodu, ale wierzcie mi na slowo, bo tak wynika z mojej praktyki… wolalbym by mial wiecej dowodow na pewne tezy

    "Człowiek i środowisko w pradziejach" – praca zbiorowa pod red. Janusza K. Kozłowskiego i Stefana K. Kozłowskiego, PWN, Warszawa 1983.
    Z wykształcenia jestem historykiem 🙂 Macie sporo tego typu prac o "skorupach", ta jest mega ciekawa i dowiecie się z niej, m.in. jak udomowiliśmy GLUTEN 😉 Słowa kluczowe jak uderzycie do Biblioteki: Historia Starożytna Ziem Polskich, Kultura Pradziejowa, Archeologia.

  21. @Piotr Pędziszewski wielki props za GP, czeka się ze zniecierpliwieniem na każde kolejne nagranie. Dla Kuby i Maćka mega szacun za wiedzę, ale jeszcze większy za sposób w jaki ją przekazują, atmosfera w trakcie tego podcastu jest taka że człowiekowi aż chce się słuchać tego, super ! :pray:

  22. @Piotr Pędziszewski wielki props za GP, czeka się ze zniecierpliwieniem na każde kolejne nagranie. Dla Kuby i Maćka mega szacun za wiedzę, ale jeszcze większy za sposób w jaki ją przekazują, atmosfera w trakcie tego podcastu jest taka że człowiekowi aż chce się słuchać tego, super ! :pray:

  23. Dopiero udalo mi sie odsluchac calosc na spokojnie na plazy. Normalnie glowa mi eksplodowala od wiedzy. Tyle rzetelnych wiadomosci i rozwiazanych "rozkmin" w jednym miejscu ZA DARMO to jak najlepszy prezent na gwiazdke.

    Ciesze sie rowniez, ze udalo mi sie wygrac szkolenie u Kuby bo zamierzam ja bardzo dobrze wykorzystac i byc moze to poczatek wiekszej przygody w temacie.

  24. Dopiero udalo mi sie odsluchac calosc na spokojnie na plazy. Normalnie glowa mi eksplodowala od wiedzy. Tyle rzetelnych wiadomosci i rozwiazanych "rozkmin" w jednym miejscu ZA DARMO to jak najlepszy prezent na gwiazdke.

    Ciesze sie rowniez, ze udalo mi sie wygrac szkolenie u Kuby bo zamierzam ja bardzo dobrze wykorzystac i byc moze to poczatek wiekszej przygody w temacie.

  25. Nie ma piwa, w którym ryż stanowiłby sto procent zasypu. Ryż jest jedynie dodatkiem piwowarskim takim samym jak: ksylitol, laktoza, glukoza czy inne zboża niesłodowane. Ryż jest dodatkiem niesłodowanym, który dodawany jest w postaci normalnej lub płatków i ma za zadanie rozjaśnić kolor, czasem rozwodnić piwo oraz ułatwić filtrację.

  26. Nie ma piwa, w którym ryż stanowiłby sto procent zasypu. Ryż jest jedynie dodatkiem piwowarskim takim samym jak: ksylitol, laktoza, glukoza czy inne zboża niesłodowane. Ryż jest dodatkiem niesłodowanym, który dodawany jest w postaci normalnej lub płatków i ma za zadanie rozjaśnić kolor, czasem rozwodnić piwo oraz ułatwić filtrację.

  27. Shutruk

    Nie ma piwa, w którym ryż stanowiłby sto procent zasypu. Ryż jest jedynie dodatkiem piwowarskim takim samym jak: ksylitol, laktoza, glukoza czy inne zboża niesłodowane. Ryż jest dodatkiem niesłodowanym, który dodawany jest w postaci normalnej lub płatków i ma za zadanie rozjaśnić kolor, czasem rozwodnić piwo oraz ułatwić filtrację.

    Nie dodaje czasem goryczki/cierpkości? Jakos tak zawsze mi smakją. Sorry za piwny offtop.

    PS Oczywiście bourbon też nie składa się w 100% kukurydzy a w minimum 51%, reszta tak jak w łiski.

    PS Oczywiście bourbon należy pić dalej:)

  28. Shutruk

    Nie ma piwa, w którym ryż stanowiłby sto procent zasypu. Ryż jest jedynie dodatkiem piwowarskim takim samym jak: ksylitol, laktoza, glukoza czy inne zboża niesłodowane. Ryż jest dodatkiem niesłodowanym, który dodawany jest w postaci normalnej lub płatków i ma za zadanie rozjaśnić kolor, czasem rozwodnić piwo oraz ułatwić filtrację.

    Nie dodaje czasem goryczki/cierpkości? Jakos tak zawsze mi smakją. Sorry za piwny offtop.

    PS Oczywiście bourbon też nie składa się w 100% kukurydzy a w minimum 51%, reszta tak jak w łiski.

    PS Oczywiście bourbon należy pić dalej:)

  29. Masu

    Nie dodaje czasem goryczki/cierpkości? Jakos tak zawsze mi smakją. Sorry za piwny offtop.

    PS Oczywiście bourbon też nie składa się w 100% kukurydzy a w minimum 51%, reszta tak jak w łiski.

    PS Oczywiście bourbon należy pić dalej:)

    Ryż nie ma właściwie swojego smaku i nie dodaje ani goryczki, ani cierpkości. Jest używany tylko do tego, o czym napisałem :).

  30. Masu

    Nie dodaje czasem goryczki/cierpkości? Jakos tak zawsze mi smakją. Sorry za piwny offtop.

    PS Oczywiście bourbon też nie składa się w 100% kukurydzy a w minimum 51%, reszta tak jak w łiski.

    PS Oczywiście bourbon należy pić dalej:)

    Ryż nie ma właściwie swojego smaku i nie dodaje ani goryczki, ani cierpkości. Jest używany tylko do tego, o czym napisałem :).

  31. Jakby była jeszcze kiedyś GP z Jakubem to poproszę o podśmiechujki z Katarzyny Bosackiej z "Wiem co jem" to co ona czasem wygaduje w tym programie razem z panią "profesor" jest jeszcze lepsze niż Ewa.

  32. Jakby była jeszcze kiedyś GP z Jakubem to poproszę o podśmiechujki z Katarzyny Bosackiej z "Wiem co jem" to co ona czasem wygaduje w tym programie razem z panią "profesor" jest jeszcze lepsze niż Ewa.

  33. Piotr Pędziszewski

    Gratuluje Kokaina oficjalnie na forum 🙂

    Dziekuje 🙂

    Masu

    Jakby była jeszcze kiedyś GP z Jakubem to poproszę o podśmiechujki z Katarzyny Bosackiej z "Wiem co jem" to co ona czasem wygaduje w tym programie razem z panią "profesor" jest jeszcze lepsze niż Ewa.

    W tym programie jest tyle patologii, ze omowienie tego zajechalo by pol serwera cohones 😛

  34. Piotr Pędziszewski

    Gratuluje Kokaina oficjalnie na forum 🙂

    Dziekuje 🙂

    Masu

    Jakby była jeszcze kiedyś GP z Jakubem to poproszę o podśmiechujki z Katarzyny Bosackiej z "Wiem co jem" to co ona czasem wygaduje w tym programie razem z panią "profesor" jest jeszcze lepsze niż Ewa.

    W tym programie jest tyle patologii, ze omowienie tego zajechalo by pol serwera cohones 😛

  35. Mauricz nawala slownie jak Jordison na perce…
    swoja droga .. pozdrawiam za dobry gust muzyczny ogromnie zgadzajacy sie z moim … no moze brakuje Jakubowi na fejsbuku hehe np Type o Negative, Alice in Chains ,, 😉

  36. Mauricz nawala slownie jak Jordison na perce…
    swoja droga .. pozdrawiam za dobry gust muzyczny ogromnie zgadzajacy sie z moim … no moze brakuje Jakubowi na fejsbuku hehe np Type o Negative, Alice in Chains ,, 😉

  37. Odnośnie piw bezglutenowych , ceny ~ 6 PLN za butelkę 0,5 L:

    Celia Žatec Dark (5,7) z Žatecký Pivovar to ciemny lager, doskonały dla osób na diecie bezglutenowej. Dzięki zastosowanej technologii, piwo pozbawione zostało glutenu, zachowując właściwy dla stylu aromat i smak. Zapach zdominowany jest przez ciemne słody – wyczuwalna jest kawa, nuty podpiekane i palone . W smaku pojawia się karmel, gorzka czekolada, kawa. Piwo jest słodkawe, słodowe, ale dzięki palonym, wytrawnym akcentom nie męczy.
    View attachment 1122

    Celia bezglutenowe piwo warzone w oparciu o technologię opracowaną w Instytucie Browarnictwa i Słodownictwa w Pradze. Jest piwem z niską zawartością glutenu, przeznaczonym dla osób chorych na celiakię i tych, które muszą przestrzegać diety bezglutenowej.

    Według browaru zawartość glutenu jest poniżej 0,5 mg/100ml.

    Smak piwa Celia nie odbiega od klasycznych czeskich lagerów, a wręcz jest lepszy od wielu z nich. Piwo charakteryzuje orzeźwiająca, chmielowa goryczka przełamana delikatną słodową oraz złota, świetlista barwa.

    Piwo otrzymało europejski certyfikat żywności bezglutenowej AOECS

    View attachment 1123

  38. Odnośnie piw bezglutenowych , ceny ~ 6 PLN za butelkę 0,5 L:

    Celia Žatec Dark (5,7) z Žatecký Pivovar to ciemny lager, doskonały dla osób na diecie bezglutenowej. Dzięki zastosowanej technologii, piwo pozbawione zostało glutenu, zachowując właściwy dla stylu aromat i smak. Zapach zdominowany jest przez ciemne słody – wyczuwalna jest kawa, nuty podpiekane i palone . W smaku pojawia się karmel, gorzka czekolada, kawa. Piwo jest słodkawe, słodowe, ale dzięki palonym, wytrawnym akcentom nie męczy.
    View attachment 1122

    Celia bezglutenowe piwo warzone w oparciu o technologię opracowaną w Instytucie Browarnictwa i Słodownictwa w Pradze. Jest piwem z niską zawartością glutenu, przeznaczonym dla osób chorych na celiakię i tych, które muszą przestrzegać diety bezglutenowej.

    Według browaru zawartość glutenu jest poniżej 0,5 mg/100ml.

    Smak piwa Celia nie odbiega od klasycznych czeskich lagerów, a wręcz jest lepszy od wielu z nich. Piwo charakteryzuje orzeźwiająca, chmielowa goryczka przełamana delikatną słodową oraz złota, świetlista barwa.

    Piwo otrzymało europejski certyfikat żywności bezglutenowej AOECS

    View attachment 1123

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.