Wyniki i relacja

Czołowy lekki na świecie i mistrz Bellatora Eddie Alvarez (MMA 20-2) bez większych problemów zastopował weterana Josha Neera (MMA 27-10-1) w walce wieczoru siedemnastej gali Bellatora w Bostonie. Zawodnik z Filadelfii zdominował rywala zapaśniczo, w parterze atakował silnymi uderzeniami i przechodził gardę. W połowie drugiej rundy udało mu się zdobyć plecy Neera i pozbawić go przytomności duszeniem zza pleców, potwierdzając swój status największej gwiazdy organizacji.

Do sporej niespodzianki doszło w półfinale turnieju, który ma wyłonić pierwszego pretendenta do tytułu należącego do Alvareza. Pat Curran (MMA 11-3) po bardzo wyrównanym pojedynku toczonym głównie w stójce wygrał na punkty z faworytem Rogerem Huertą (MMA 21-4-1). Po raz drugi do finału zmagań Bellatora awansował Toby Imada (MMA 25-13). Zawodnik z Kalifornii poddał w drugiej rundzie Careya Vaniera (MMA 8-3).

W walce dodatkowej wystąpił były dwukrotny mistrz NCAA w zapasach Cole Konrad (MMA 3-0). Przymierzany do startującego w sierpniu turnieju w wadze ciężkiej sparingpartner Brocka Lesnara po bardzo dobrej pierwszej rundzie przeciwko Patowi Bennetowi (MMA 1-1), mocno zwolnił w dwóch kolejnych, ale udało mu się dowieźć wygraną do końcowej syreny. Wyniki:

Walka wieczoru:

160 lbs.: Eddie Alvarez pok. Josha Neera przez techniczne poddanie (duszenie zza pleców), 2:08 runda 2

Główna karta:

Półfinały turnieju w wadze lekkiej
155 lbs.: Pat Curran pok. Rogera Huertę przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
155 lbs.: Toby Imada pok. Careya Vaniera przez poddanie (balacha), 3:07 runda 2

265 lbs.: Cole Konrad pok. Pata Bennetta przez jednogłośną decyzję, 30-26; 29-28; 30-27

Pozostałe:

185 lbs.: Justin Torrey pok. Lance’a Eversona przez TKO (uderzenia w parterze), 3:55 runda 2
185 lbs.: Greg Rebello pok. Johna Doyle przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-27
145 lbs.: Josh Laberge pok. Dana Bonnella przez TKO (uderzenia w parterze), 0:40 runda 1
170 lbs.: Chuck O’Neil pok. Damiana Vitale prze TKO (przerwanie przez lekarza), 1:02 runda 3

1 KOMENTARZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.