Praktycznie cała pierwsza runda pomiędzy Alvarezem oraz Poirierem miała przebieg w stóczej.  To właśnie młodszy Amerykanin trafiał częściej swojego rywala. W drugiej rundzie doszło doszło do incydentu – Alvarez użył uderzeń kolaniami, które nie były dozwolone – Poirier był wtedy w parterze. Sędzia uznał, że Eddie nie zrobił tego specjalnie dlatego walka została uznana za no-contest.

Poirier (21-5, 1 NC MMA) w przeszłości występował w kategorii piórkowej. Po przejściu do dywizji do 70 kilogramów przegrał on tylko raz – Michael Johnson zdołał znokautować The Diamond na UFC Fight Night 94. W ostatnim pojedynku na UFC 208 po wojnie w oktagonie Dustin zwyciężył z Jimem Millerem.

Alvarez (28-5, 1 NC MMA) to były mistrz kategorii lekkiej m.in. Bellator MMA oraz UFC. Tytuł Amerykanin zdobył w starciu z Rafaelem dos Anjosem, którego znokautował. W pierwszej obronie tytułu przegrał on z największą gwiazdą MMA, Conorem McGregorem.

16 KOMENTARZE

  1. NC na kuponie uznawane jest za nietrafiony los czy tak jakby go nie było?

    Zwrot. Chyba że masz, że walka skończy się przed czasem, to niektórzy bukmacherzy rozliczają to jako wygraną.

  2. Niech zrobia szybko rewanz bo ta walka musi sie roztrzygnac inaczej…

    Ta walka POWINNA się rozstrzygnąć inaczej – DQ dla Alvareza i wygrana Poiriera. Nie rozumiem co to kurwa jest NC, kiedy gość 3 razy powtarza nielegalną akcję.

  3. Ta walka POWINNA się rozstrzygnąć inaczej – DQ dla Alvareza i wygrana Poiriera. Nie rozumiem co to kurwa jest NC, kiedy gość 3 razy powtarza nielegalną akcję.

    przeciez jedno bylo nielegalne, ostatnie

  4. przeciez jedno bylo nielegalne, ostatnie

    Dwa, lub trzy były nielegalne. Komisja obsługująca tą galę nie zaadoptowała nowych reguł, więc wystarczy dłoń na ziemi, żeby kolano było nielegalne.

  5. Dwa, lub trzy były nielegalne. Komisja obsługująca tą galę nie zaadoptowała nowych reguł, więc wystarczy dłoń na ziemi, żeby kolano było nielegalne.

    To jest kurwa kino, na jednej gali takie kolana dozwolone, na drugiej komisja "nie adaptuje" nowych przepisow? Na prawde? Czy to jakis zart?

  6. Dwa, lub trzy były nielegalne. Komisja obsługująca tą galę nie zaadoptowała nowych reguł, więc wystarczy dłoń na ziemi, żeby kolano było nielegalne.

    ja to wiem, ale najwidoczniej w klatce nikt o tym nie wiedzial. i dlatego biore pod uwage tylko to jedno kolano, tak jak sedzia

  7. intencjonalnie czy nie… przyjebał mu w łeb z całej siły i tyle. Zgodne z przepisami to to nie jest. Według mnie wygrana na Portiera

  8. Żeby Dustin miał szczękę Alvareza to by był mistrzem. A tak niestety z tą szklanką wiele nie zwojuje…

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.