Zagrożenie koronawirusem zmieni plany największej organizacji MMA na świecie. Jak doskonale wiemy, odwołane zostały rozgrywki największych lig w Ameryce jak NBA, NHL czy NFL.

Dana White, prezydent UFC, w specjalnym komunikacie do fanów odniósł się do aktualnej sytuacji dotyczącej COVID-19 oraz tego co w związku z tym zadzieje się ze zbliżającymi galami.

Cześć wszystkim, z tej strony prezydent UFC, Dana White. Monitorujemy naprawdę uważnie sytuację dotyczącą koronawirusa oraz jego potencjalnego wpływu na zawodników, pracowników oraz fanów z całego świata. Gale się odbędą, ale musimy dostosować się do aktualnie panujących warunków. Niektóre gale przeniesiemy z docelowych miast do UFC APEX w Las Vegas. Niestety, fani nie będą mogli ich oglądać na żywo. Wiecie, że nie jestem z tego powodu zadowolony, ale decyzja ta została podjęta biorąc pod uwagę dobro fanów, sportowców, pracowników organizacji oraz dziennikarzy. Gale będą transmitowane na żywo na ESPN, ESPN+, Combate oraz UFC Fight Pass. Możecie oglądać wydarzenia gdziekolwiek będziecie w telewizji, na laptopie czy telefonie – wiecie co robić. Fani otrzymają pełny zwrot za bilety. To bardzo ciężka sytuacja, która nadal się rozwija. Będziemy informować was na bieżąco. Doceniamy wasze zrozumienie oraz wsparcie. Dziękuję.

W ten weeekend odbędzie się gala UFC w Brasilii bez udziału fanów. Walką wieczoru jest starcie Kevina Lee z Charlesem Oliveirą. Na gali wystąpią także m.in. Gilbert Burns, Demian Maia czy Renato Moicano.