Informacja prasowa:

Ostatnim pojedynkiem, którym zamykamy kartę walk jubileuszowej gali FEN 10 „Gold Edition” w Lubinie, zaplanowanej na 9 stycznia 2016 roku, jest starcie dwóch wyróżniających się zawodników wagi średniej polskiego MMA: Pawła Hadasia z Gracie Barra Chorzów i Aleksandra Rychlika z WFCA Fight Team Warszawa.

Paweł Hadaś ma 29 lat i przygodę ze Sportami Walki zaczynał od Kickboxingu. Karierę w MMA rozpoczął w 2010 roku i po pierwszej porażce odniósł pięć kolejnych zwycięstw rzędu. Dwa ostatnie to cenne międzynarodowe zwycięstwa, triumfy nad solidnymi europejskimi zawodnikami z Austrii i Anglii. Zawodnik ze Śląska trenuje pod okiem Macieja Poloka, jednego z najlepszych polskich grapplerów. W płaszczyźnie uderzeń i kopnięć korzysta z pomocy kilku śląskich klubów, jak choćby Koral Fight Team, czy Paco Team Katowice. Na zawodowej arenie wygrał 5 razy i tylko 1 raz przegrał.

27-letni Aleksander Rychlik nim trafił do MMA trenował wiele lat Taekwondo olimpijskie. Pierwszą walkę w Mieszanych Sztukach Walki stoczył w styczniu 2014 roku pokonując silnego Dawida Wanata. Dwa ostatnie sukcesy to zwycięstwa nad Czeczenem, Islamem Nojaevem i Harouneą Soumare z Francji. Rychlik współpracuje z trenerem Robertem Joczem i od początku kariery w MMA jest jego podopiecznym. Do tej pory Aleksander Rychlik odniósł 4 zwycięstwa i 1 raz schodził pokonany.

Warto przyjść do hali w Hali Widowiskowo-Sportowej Regionalnego Centrum Sportu przy ul. Odrodzenia 28 b w Lubinie, aby przekonać się kto zwycięży w tym starciu. Jest to jeden z wielu pojedynków tej gali i jeden z najbardziej atrakcyjnych jakie zobaczą kibice. Serdecznie zapraszamy, na tą i inne walki, które w sobotę, 9 stycznia 2016, przejdą do historii polskich Sztuk Walki. To będzie pełen emocji wieczór twardych walk Kickboxingu i MMA.

Tomasz Chmura
Sztuki walki od 2004 roku. Pierwsza gala MMA - 2007. Instruktor Sportu, czarny pas w nunchaku jutsu. Pasy w Kenpo Jiu Jitsu i Sandzie.

2 KOMENTARZE

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.