Największa rosyjska organizacja MMA niespodziewanie odwołała trzy wydarzenia – galę na Cyprze, w Szwecji oraz w rosyjskim Kazaniu. Następstwem tego było poruszenie w środowisku, a także pojawiły się głosy o potencjalnym końcu rosyjskiego giganta. Dziś organizacja Absolute Championship Berkut wystosowała oświadczenie, w którym wyjaśniono powody odwołania gal.

View this post on Instagram

✅Официальный анонс лиги ACB относительно дальнейших турниров. Три ивента, а именно Кипр, Казань и Швеция отменены из-за организационных и финансовых трудностей. Ин Ша Аллах1 вопреки многочисленным слухам лига продолжит свою работу с сентября месяца. В 2018 году состоятся турниры в Краснодаре и в Москве. За это время будет проведена реструктуризация, которая позволит лиге работать гораздо эффективнее с финансовой точки зрения. Уже сейчас начинается планирование работы на 2019 год, более подробно о планах лиги мы сообщим в ближайшее время. Все средства за купленные билеты на отменённые турниры автоматически вернутся в полном объеме до конца сегодняшнего дня. Друзья, не верьте разным глупым слухам, появились временные трудности, которые сделали нас сильнее и мудрее! Без трудностей не бывает прогресса! #ACBforlife ____________ ✅Official statement from ACB about future events. Three events, Cyprus, Kazan and Sweden, were cancelled this year due to organizational and financial problems. In Sha Allah, the league will continue it's activities from September. In 2018 there will be two events: in Krasnodar and in Moscow. In this time the league will go through restructuring process to work more efficiently from a financial standpoint. The league is already working on a 2019 plan and schedule, which will be revealed in the near future. All the money from ticket sales for the cancelled events will be returned in full to the people who bought tickets for the cancelled shows. Dear friends, don't believe the gossips. The league has had some difficulties, which will only make us stronger and wiser! There's no progress without challenges! #acbmma #acb

A post shared by ACB MMA (@acb_mma) on

Trzy gale, na Cyprze, w Kazaniu i w Szwecji zostały odwołane w tym roku z powodu problemów organizacyjnych i finansowych. Organizacja będzie kontynuować swoje działania od września. W 2018 roku odbędą się dwa wydarzenia: w Krasnodarze oraz w Moskwie. W tym czasie organizacja przejdzie proces restrukturyzacji, aby bardziej wydajnie pracować z finansowego punktu widzenia. Organizacja pracuje już nad harmonogramem na 2019 rok, który zostanie ujawniony w najbliższej przyszłości.

Wszystkie pieniądze ze sprzedaży biletów na anulowane wydarzenia zostaną całkowicie zwrócone.
Drodzy przyjaciele, nie wierzcie w plotki. Organizacja ma pewne trudności, które tylko nas wzmocnią i staniemy się mądrzejszymi! Bez wyzwań nie ma postępu!

Pierwotnie na odwołanej gali ACB 91 w Londynie miała walczyć czwórka naszych reprezentantów: Maciej Różański, Daniel Omielańczuk, Aslambek Saidov oraz Piotr Strus. Ten ostatni mierzyć się z miał z Albertem Duraevem o mistrzowski tytuł. Walkę o trofeum z udziałem Piotra Strusa oraz walkę Daniela Omielańczuka organizacja ACB przeniosła na galę w Szwecji, która również nie dojdzie do skutku. Na ten moment nie wiadomo czy będący na fali Piotr Strus dostanie w tym roku szansę na zdobycie mistrzowskiego trofeum.

1 KOMENTARZ

1. "In sha Allah" = inszallah, czyli "jeśli (ichni) Bóg pozwoli" – to WTEDY będą kontynuować działalność we wrześniu. Wiem, że to stałe stwierdzenie w słowniku muslimów, ale tak czy owak budzi wątpliwości. Także jeśli już ktoś, to oni sami wprowadzają ten element do oficjalnej prasówki, nie kto inny.